MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON TILATESSA MAAPERUSTUSRUUVEJA HALUTULLE KOHTEELLE?
MITÄ RAKENNAT?
- Kevyen aidan, tai terassin pystyy tekemään lyhyemmillä ruuveilla.
- Raskaampi rakennus, kuten hirsimökit ja teollisuushallit – vaativat syvemmän perustuksen ja usein myös tiheämpään asennetut maaruuvit – parhaimman kantavuuden saavuttamiseksi.
PIIRUSTUKSET
- Rakennussuunnittelijalta voi pyytää suunnitelmaa ruuvipaaluperustuksien asentamiseksi
- valmiit piirustukset helpottavat kantavien pisteiden huomioimista maaruuvien asennusmitoituksessa.
- Mikäli piirustuksia ruuvipaaluasennuksille ei ole erikseen saatavilla, arvioimme sen verran yläkanttiin kuormituksen, että ruuvien syvyys ja määrä vastaa kohteen kantavuustarvetta.
ASEMOINTI
- Suunnittele riittävän ajoissa paikka, mihin rakennelma tulee. Mittaa ja merkitse esimerkiksi riman pätkillä nurkat. Tämä helpottaa ja nopeuttaa asennustyötä ja mitoituksia, kun tiedetään, mihin kohtaa rakennelma on tulossa. (Suunnitteluvaiheessa kannattaa huomioda etäisyydet muista rakennuksista ja tontin rajoista. Myös naapureita on hyvä jututtaa ja kuulla heidän mielipiteitä rakennussuunnitelmista.)
- Tarvitsemme tulevan kohteen ulkomitat, jolloin osaamme laskea ruuvien asennuspaikat sen verran sisään, että ruuvipaalun kanta osuisi mahdollisimman keskelle kantavaa rakennetta. (katso esimerkkikuva…)
- Mitoituksen kannalta tärkeä tieto on myös perustuksen korkeus, josta lähdet rakentamaan ylöspäin rakennelmaasi. (Mittaamme korkeuden lasermittauslaitteella kaikkien ruuvien saamiseksi samaan korkeuteen)
MAAPERÄ
- Oletko tietoinen vesi, viemäri ja sähkökaapeleista rakennusalueella?
- Onko kyseessä rinnetontti ja miten suuri korkeusero on korkeimman ja matalimman kohdan välillä? Tämä määrittelee usein, minkä mittaisia ruuveja kohteeseen kannattaa asentaa.
- Osaatko arvioida, miten kivikkoista ja miten syvään maaperässä on maa-ainesta ennen peruskallion vastaantulemista? (Pienet kivet eivät haittaa asennusta, mutta suuret lohkareet tekevät asennuksesta haastavamman ja hitaamman. Lisäksi, jos esimerkiksi 30cm syvyydessä tulee vastaan peruskallio, silloin rakennuksen kannattaa ropata kiinni siihen kiviporalla poraten ja rautatapeilla.)
ROUTIMINEN
- Erilaiset maaperät routivat eri tavalla. Pyrimme aina asentamaan maaperustusruuvit ylettämään routarajan alapuolelle, jolloin rotimisen vaikutus minimoituu.
- Lisäksi suosittelemme esim. savimaaperän routimisen estämiseksi laittamaan maaruuvin kohdalle kauluksen tyroksilevystä tai finnfoam eristelevystä. Tällä voi varmistaa ja minimoida routimisen mahdollisia vaikutuksia.
OSOITETIEDOT
- Heti alkuvaiheessa kirjaamme ylös tilaajan ja asennuskohteen nimet ja osoitteet. Lisäksi tarvitsemme yhteydenpitoa varten puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, johon välitämme dogumentit – tajouksista tilausvahvistuksiin ja laksuihin. (Käsittelemme yhteystietoja luottamuksellisesti, emmekä luovuta asiakastietoja kolmansille osapuolille)
TILAUSPROSESSI
- Huomioimme kiinnostuksesi maaperustusruuvesta ja lähetämme sinulle tarjouksen antamiesi tietojen perusteella.
- Mikäli hyväksyt tarjouksemme, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen ja sähköisen allekirjoituslinkin yhteistyösopimuksemme sopimiseksi ja vastuualueidemme hyväksymiseksi.
- Tilaamme tuotteet (saapuvat yleensä parin viikon sisällä)
- Sovimme kanssasi sopivasta asennusajankohdasta
- Asennamme maaruuvit haluttuun korkoon annettujen tietojen perusteella.
- Laskutamme tuotteet ja työt sovitun mukaisesti.
OTA YHTEYTTÄ!
- Y-tunnus: 3404971-8
- Petäjätie 2A 2, 60550 Seinäjoki
- Yrittäjät: Joonatan kallio ja Benjamin Hakasaari
- Toimitusjohtaja: Pasi Kallio
- Puhelinnumero: 0442477847
- Verkkosivu: www.freedpoint.com
- Sähköposti: info@freedpoint.com
- Yhteydenotto: https://urly.fi/3jZJ
- Facebook -sivumme: Facebook
- Instagram: @freedpoint_joonatan